Lamsrack uit de oven

Lamsrack uit de oven

Met lam kun je alle kanten op, maar met dit makkelijke ovenrecept voor lamsrack kan het echt niet mis gaan. 

Lamsrack uit de oven

Lamsvlees heeft over het algemeen een karakteristieke smaak die wordt omschreven als sappig, mals en iets zoet. Afhankelijk van de leeftijd van het lam kan de smaak van lamsvlees verschillen. Het vlees van jongere lammeren is wat zachter en subtieler dan dat van oudere lammeren. De licht kruidige toon van lamsvlees is erg goed te combineren met kruiden zoals rozemarijn en tijm en dat doen we dan ook in dit recept voor lamsrack uit de oven. Deze smaakvolle en sappige lamsrack hebben we gekruid met een mengsel van deze kruiden in bereid in de oven wordt dit een verleidelijke goudbruine korst. Met de eenvoudige stappen uit dit recept zet je binnen een hand om draai een onvergetelijke maaltijd op tafel te die indruk zal maken op vrienden en familie.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

Lamsrack van ongeveer 400 gram
4 takjes verse rozemarijn
4 takjes verse tijm
2 teentjes knoflook
grof zeezout en zwarte peper
boter of margarine

 

Zo maak je lamsrack uit de oven:

Snijd de bovenkant van het lamsrack kruislings in met een mes en bestrooi deze rijkelijk met peper en zout. Steek twee takjes rozemarijn voorzichtig in het vlees.

Smelt een flinke klont boter in de pan en bak het lamsvlees tot het aan weerszijden mooi bruin gekleurd is.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met boter. Leg de bruingekleurde lamsrack in de ovenschaal. Plet de teentjes knoflook en leg deze samen met de overige takjes rozemarijn en tijm in de ovenschaal en op het vlees.

Zet de oven nu op 160°C, leg bovenop de lamsrack nog een extra klontje boter en gaar het lamsvlees 10-15 minuten in het midden van de oven. Houd een kerntemperatuur aan van 50°C voor rood/rosé en 55°C voor rosé/medium.

Haal het vlees uit de oven, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat het nog 10-15 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Voor de BBQ'ers: breng de temperatuur van je barbecue naar ongeveer 200ºC. Grill eerst het lamsvlees direct boven de kolen, zodat het vlees rondom mooi bruin is. Breng hierna de kerntemperatuur indirect tot 50-55ºC, afhankelijk van de gewenste garing. Laat het tevens nog 10-15 min. rusten onder aluminiumfolie.

Overheerlijk met asperges.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Lamsrack
Lamsrack
23.95
Bekijk Product