BBQ ALARM!  Nu al het barbecuevlees 15% korting!

Pittige platgeslagen kipburger: de kip smashburger!

Pittige platgeslagen kipburger: de kip smashburger!

Pittige platgeslagen kipburger: de kip smashburger!

De smashburger is afkomstig uit, hoe kan het ook anders, Amerika! Bij een smashburger wordt een bal gehakt op een hete plaat geplaatst en vervolgens met een spatel stevig platgedrukt, waardoor de burger wordt samengeperst en er een dunne, knapperige korst ontstaat. Dit zorgt voor een intense smaak en textuur. Wij maakten deze smashburger van kipgehakt en combineerde het met lichtpittige en Aziatische ingrediënten voor een Oosters geheel.

 

Dit heb je nodig voor 4 kip smashburgers:

500 gram kippengehakt

4 hamburgerbroodjes

2 el paneermeel

1 tl ketoembar

1 tl chilivlokken

1 tl gemberpoeder

1 tl kurkuma

1 el sojasaus

1 el ketjap manis

1 el vissaus

8 blaadjes romaine sla

2 grote tomaten

Boter

Gebakken uitjes

Wasabi mayonaise

 

Zo maak je de pittige platgeslagen kipburger:

Meng het kipgehakt met de paneermeel, ketoembar, chilivlokken, gemberpoeder, kurkuma, sojasaus, ketjap en vissaus. Kneed alles goed door elkaar en maak er gelijke hoopjes gehakt van. Het is niet nodig dat je mooie ronde bollen of burgers maakt, je slaat ze straks plat op de grill. Bewaar de balletjes gehakt in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.

Laat alvast de barbecue warm worden en bereid hem voor om straks direct te gaan grillen. Breng de temperatuur naar zo’n 200 graden. Gebruik een grillplaat of eventueel een skillet en laat die goed warm worden. Je kunt de burgers natuurlijk ook gewoon in de pan maken.

Snijd ondertussen de tomaten in plakken, de hamburgerbroodjes door de helft en was de blaadjes romaine sla. Bestrijk de beide snijhelften met een klein beetje boter.

Wanneer de barbecue op temperatuur is gekomen, leg je de bolletjes gehakt op de plaat en druk je ze met een burgersmasher plat. Dat kan ook met een eenvoudige rvs plakspaan uit de bouwmarkt of een spatel. Gebruik eventueel een stukje bakpapier om als het vlees aan je smasher blijft plakken.

Als de burgers bruin beginnen te worden, draai je ze met een spatel om. Bak ondertussen de broodjes even op de plaat.

Neem de onderkant van de broodjes, leg hierop de sla en een plakje tomaat. Als de hamburgers klaar zijn, leg je ze bovenop het broodje, verdeel je er wat wasabi mayonaise overheen en top je het geheel af met wat gebakken uitjes voor een krokante bite.

Eet smakelijk!

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Kippengehakt Gildehoen
Kippengehakt Gildehoen
8.48
Bekijk Product