Recept gehaktballen van oma

Recept gehaktballen van oma

Recept gehaktballen van oma

Typisch ouderwetse gehaktballen naar grootmoedersrecept. Voor heerlijk smeuïge en zachte gehaktballen gebruik je vetter gehakt zoals gemengd of half-om-half gehakt en met dit recept kunnen ze niet mislukken.

 

Dit heb je nodig voor 5 gehaktballen:

500 gr gemengd gehakt

2 sneetjes oud brood zonder korstjes of 2 beschuiten

50 ml melk (als je oud brood gebruikt)

1 ui

1 ei

Nootmuskaat (naar smaak)

Peper en zout (naar smaak)

Boter

 

Zo maak je het recept gehaktballen van oma:

Snipper de ui in kleine blokjes. Doe het gehakt samen met de ui, het ei en naar smaak nootmuskaat, peper en zout in een grote schaal. Wanneer je oud brood gebruikt laat je deze weken in de melk en doe je ze vervolgens bij het gehaktmengsel. Gebruik je beschuit dan verkruimel je dit boven de schaal met het gehakt. Kneed alles goed door elkaar heen tot alle ingrediënten goed door het gehakt zijn gemengd. Vervolgens draai je mooie ronde ballen tussen je handen. Maak ze niet te groot, je hebt dan eerder kans dat ze uit elkaar vallen in de pan.

Verhit een flinke klont boter in een pan met dikke bodem zoals een braadpan of gebruik je antiaanbakpan. Laat de ballen in 20 tot 30 minuten gaar worden. Heb je langer de tijd, laat ze dan op een laag pitje de hele dag op het vuur sudderen. Net zoals oma vroeger deed!

Keer de ballen regelmatig om. Gebruik hiervoor geen vork, dan vallen ze sneller uit elkaar, maar gebruik bijvoorbeeld twee lepels waartussen je de ballen kunt omdraaien.

Geniet van het recept gehaktballen van oma!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Half-om-half gehakt
Half-om-half gehakt
6.75
Bekijk Product
Bio Boeren melk -  1 liter
Bio Boeren melk - 1 liter
2.30
Bekijk Product