Zomerstamppot met rundervinken en honingmosterdsaus
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 1 jun 2023
-
371views
Zomerstamppot met rundervinken en honingmosterdsaus
Van stamppot wordt er vaak gedacht dat het een typisch wintergerecht is, maar met producten van het seizoen tover je deze oer-Hollandse maaltijd ook tijdens de zomer op tafel. Onze zomerstamppot met snijbonen en sappige rundervinken is het perfecte gerecht om ook in de zomer van te genieten. Deze stamppot combineert de rijke traditie van comfortfood met een frisse en lichte twist, waardoor het een onweerstaanbare keuze is voor warme zomeravonden.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 kg iets kruimige aardappelen
300 gram snijbonen
200 gram geschrapte wortels
1 gele ui
2 el honing
200 ml slagroom
2 el Zwolse mosterd
Boter
Zo maak je de zomerstamppot met rundervinken en honingmosterdsaus:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in water met wat zout in zo’n 20 minuten gaar.
Snipper de ui en snijd de wortels in kleine ringen. Kook de wortels in 10 minuten in een pannetje met water. Fruit de ui in een wok of hapjespan met een scheutje olijfolie. Schep de snijbonen erdoor en laat zo’n 10 tot 15 min op laag vuur staan. Schep regelmatig om.
Smelt in een braadpan een klont boter. Bak hierin de rundervinken rondom in 15 minuten bruin en gaar. Neem de rundervinken uit de pan. Voeg de honing en 150 ml slagroom toe en roer met een spatel de aanbaksels los. Doe ook de mosterd erbij, verwarm nog een paar minuten tot een romige saus en doe de rundervinken terug in de pan.
Giet de aardappelen af en stamp met de overige slagroom tot een romige puree. Schep de snijbonen, de uien en de wortels erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot op de borden, leg de rundervinken erbij en schenk de honing-mosterdsaus erover.
Eet smakelijk!