Ontvang GRATIS 2 Kip Cordon Bleus bij besteding vanaf € 35.-!

Longhaas van de barbecue met knoflookboter

Longhaas is een stukje rundvlees dat in de vergetelheid is geraakt, maar wat ons betreft meer aandacht verdiend! De longhaas is een v-vormige werkspier van het rund dat de longen laat bewegen. Het is goed dooraderd en daardoor erg vol van smaak. Je kunt de longhaas als biefstuk bakken, maar ook in de oven of op de barbecue bereiden. Met dit recept voor longhaas van de bbq kan het niet mis gaan! Heerlijk met dikke frieten en knoflookboter.

 

Dit heb je nodig:

1 longhaas

Olijfolie

Zout en peper

 

Dit heb je nodig voor de knoflookboter:

3 teentjes knoflook

125 gram roomboter

grof zeezout naar smaak

 

Zo bereid je de longhaas:

Haal de longhaas ruim op tijd - ongeveer een uur - uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dit om te voorkomen dat de binnenkant nog rauw is en de buitenkant (te) gaar.

Bereid de barbecue voor om straks indirect te kunnen grillen met een temperatuur van 200 graden.

Smeer de longhaas in met olijfolie en bestrooi beide kanten met peper en zout.

Leg de longhaas op het indirecte deel van de barbecue en gril aan beide kanten tot de longhaas een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt.

Haal de longhaas van de barbecue en laat het in aluminiumfolie nog even rusten.

 

Zo maak je de knoflookboter:

Zorg dat de roomboter zacht is.

Rasp de teentjes knoflook boven een schaaltje met daarin de boter.

Prak de knoflook met een vork door de boter en voeg naar wens zeezout toe. Eventueel kun je verse kruiden toevoegen voor een lekkere kruidenboter.

 

Lekker met frietjes of stokbrood en gegrilde groente.

Eet smakelijk!

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Chili Beans Chili Beans Een heerlijk chili beans. Met het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak!
  3. Cote de boeuf reverse sear methode Cote de boeuf reverse sear methode Deze keer is met het mooie vlees van het biologische Galloway rund. Met zijn mooie dooradering heeft dit vlees super veel smaak en ziet er ook nog eens prachtig uit!
  4. Zoete spareribs van de BBQ Zoete spareribs van de BBQ
Gerelateerde producten