Sukade op de BBQ

Sukade is niet alleen ideaal om te stoven, maar kan ook als een steak worden gegrild! Sukade wordt op deze manier ook wel flat iron steak genoemd. Superlekker!

Benodigdheden:

Mooie grote sukade van ongeveer 3 kilo

Een hele sukade bevat een taaie zeen en harde vetlaag in het midden. Snijd de sukade met een scherp mes horizontaal hier vlak boven af, verwijder de zeen en de vetlaag waardoor er 2 platte helften vlees overblijven. (De zeen en de vetlaag kun je eventueel voor een stoofpot of jus gebruiken.)

Als het vlees mooi op temperatuur is gekomen en de BBQ ongeveer een temp. heeft van 250ºC, leg je de steaks op het rooster en sluit je het deksel. Grill je vlees nu 3 minuten, keer het om en grill nog eens 3 minuten. Als het vlees een kerntemeratuur van tussen de 50 en 52 graden heeft bereikt, dan mag het vlees rusten. Hierna heb je een mooi medium-rare resultaat.

Laat het vlees na het grillen 5 tot 10 minuten rusten, voor je het aansnijdt. Bestrooi het met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakken en serveer deze direct met bijv. een zelfgemaakte salsa of lekkere BBQ-saus. Eet smakelijk!

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Chili Beans Chili Beans Een heerlijk chili beans. Met het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak!
  3. Cote de boeuf reverse sear methode Cote de boeuf reverse sear methode Deze keer is met het mooie vlees van het biologische Galloway rund. Met zijn mooie dooradering heeft dit vlees super veel smaak en ziet er ook nog eens prachtig uit!
  4. Zoete spareribs van de BBQ Zoete spareribs van de BBQ
Gerelateerde producten
  1. Sukade heel
    Sukade heel
    € 55,83