Draadjesvlees dat smelt op je tong!
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 5 okt 2021
-
534views
Wie draadjesvlees niet kent, weet niet wat hij of zij mist! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, dat smelt op je tong. Het kost wat tijd maar dat is het helemaal waard!
Ingrediënten 3 personen:
450 gram magere runderlappen
45 gram boter
Zout & peper
1.5 uien
2 tenen knoflook
1.5 tomaten
2 kruidnagels
snufje foelie
1.5 laurierblaadjes
120 ml runderbouillon
120 ml rode wijn
1 sneetje ontbijtkoek (Of iets anders om te binden)
Bereidingswijze
Verwarm de bouillon en houdt deze warm op een laag pitje. Kruid het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een ruime braadpan tot het schuim van de boter is weggetrokken. Bak vervolgens het vlees rondom bruin. Voeg grote stukken gesneden ui toe. Plet de tenen knoflook en voeg deze toe. Snij vervolgens de tomaten in stukken en voeg deze toe. Voeg de kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Voeg als laatste de wijn toe tot het vlees bijna onder staat. Laat het vlees de komende 2 à 3 uur sudderen, roer het regelmatig door indien nodig extra wijn, bouillon of water toevoegen (zodat het niet droog komt te staan). Het meest belangrijke aan draadjesvlees is om het vlees op een laag pitje te laten sudderen. Als het vlees gaar is voeg dan de ontbijtkoek in stukjes door het gerecht (of ander bindmiddel) zodat de saus kan binden.