Hazenbout met rode wijnsaus

Hazenvlees heeft een bijzondere en krachtige wildsmaak. Dit komt vooral doordat ze zich in de natuur te goed doen aan wilde kruiden en gewassen. Het vlees van de haas is ideaal voor een mooi stoofgerecht als hazenpeper. Ook kun je, zoals in dit recept, alleen de boutjes gebruiken en deze boterzacht laten worden. Helemaal niet ingewikkeld en succes verzekerd!

Benodigdheden voor 4 personen:

4 hazenbouten
0,5 liter rode wijn (of evt. bier zoals Guinness)
laurierblad en kruidnagels
bosje lente-ui
sjalotjes
1 winterwortel of pastinaak
biologische spekreepjes
paddestoelenmix
wildfond
peper en zout

Laat het vlees eerst, afgedekt met folie, op kamertemperatuur komen. Dep de bouten droog met keukenpapier en kruid ze licht met peper en zout.
Verwarm olie of boter in een braadpan, schroei de bouten rondom mooi dicht en leg ze hierna apart. Voeg de 0,5 liter rode wijn (of het bier) toe aan de inhoud van de pan en breng dit aan de kook. Voeg hier de laurierblaadjes, kruidnagels, de spekreepjes en het wildfond aan toe. Wanneer het lekker suddert, kunnen de bouten terug in de pan, op een laag vuur. Draai de bouten regelmatig en laat ze 2 uur lekker sudderen. Snijd, na ongeveer anderhalf uur sudderen, de groenten en voeg deze toe aan de pan.

Het hazenvlees wordt mooi donkerbruin en valt na 2 uur bijna van het bot af. Serveren met een rode koolsalade en zelfgemaakte aardappelpuree, echt smullen!

 

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Hazenpeper Hazenpeper Herfst en winter vragen om heerlijke warme stoofpotten voor een gezellige avond aan tafel.Hazenpeper is een eeuwenoud recept wat hier heel goed van pas komt.
  3. Wild zwijn bout Wild zwijn bout Een hele bout uit de oven, aan het spit of van de barbecue is een feest voor het oog. Met zo'n groot stuk vlees waan je ook jezelf als een wilde.
  4. Straffe Wildzwijnstoof Straffe Wildzwijnstoof
Gerelateerde producten
  1. Bout -  Haas
    Bout - Haas
    Vanaf € 7,12