Brisket op de BBQ

Voor de echte BBQ-fanaat! Ook wel bekend als klapstuk of borststuk. Heerlijk om lekker lang te garen op de barbecue of in de oven.

 

Benodigdheden:

Brisket (runderborst/klapstuk) van ongeveer 5 kilo
Beef or Steak Rub van Grate Goods of een andere lekkere dry rub
AllBrine nr. 1

Met een brisket heb je het meeste kans op succes als je deze low&slow bereidt op een barbecue of in een smoker. Deze techniek is te vergelijken met het stoven van vlees. Door garing op lage temperatuur verandert dit stevige, taaie stuk vlees in een botermalse lekkernij!

 

Voorbereiding:
100 gram AllBrine oplossen in 1 liter heet water en af laten koelen tot min. 7C. Je kunt de brisket ook injecteren met runderbouillon of een vloeistof met je favoriete smaken. 
Snijd zo nodig de vetranden van de brisket en maak het stuk vlees op deze manier tevens wat gelijkmatiger.
Injecteer de brisket (met een meat injector) royaal met de AllBrine oplossing of je vloeistof naar keuze. Wrijf je rundvlees hierna rijkelijk in met een mooie vleesrub.

Houd er rekening mee dat het garen van het vlees wel tot 18 uur in beslag kan nemen!

Stook eerst de BBQ zo stabiel mogelijk op tot ongeveer 110C en voeg je favoriete rookhout toe. Eiken, beuken en hickory doen het goed bij brisket.
Gaar de brisket eerst tot een kerntemperatuur van 64 tot 68 C en pak hierna het vlees in in aluminiumfolie. Leg het vlees in de folie op de BBQ en laat het heerlijk langzaam doorgaren tot een kerntemperatuur van 90-95C. De brisket is klaar! Laat hierna het vlees minstens nog een half uur rusten in de folie.

Snijd het vlees, dwars op de draad in mooie, rechte plakken van ongeveer een cm en aanvallen maar!

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Chili Beans Chili Beans Een heerlijk chili beans. Met het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak!
  3. Cote de boeuf reverse sear methode Cote de boeuf reverse sear methode Deze keer is met het mooie vlees van het biologische Galloway rund. Met zijn mooie dooradering heeft dit vlees super veel smaak en ziet er ook nog eens prachtig uit!
  4. Zoete spareribs van de BBQ Zoete spareribs van de BBQ