Hazenbout met rode wijnsaus
- Renska Katers
- Blog & Recepten
- 28 okt 2020
-
5242views
Hazenvlees heeft een bijzondere en krachtige wildsmaak. Dit komt vooral doordat ze zich in de natuur te goed doen aan wilde kruiden en gewassen. Het vlees van de haas is ideaal voor een mooi stoofgerecht als hazenpeper. Ook kun je, zoals in dit recept, alleen de boutjes gebruiken en deze boterzacht laten worden. Helemaal niet ingewikkeld en succes verzekerd!
Benodigdheden voor 4 personen:
4 hazenbouten
0,5 liter rode wijn (of evt. bier zoals Guinness)
laurierblad en kruidnagels
bosje lente-ui
sjalotjes
1 winterwortel of pastinaak
biologische spekreepjes
paddestoelenmix
wildfond
peper en zout
Laat het vlees eerst, afgedekt met folie, op kamertemperatuur komen. Dep de bouten droog met keukenpapier en kruid ze licht met peper en zout.
Verwarm olie of boter in een braadpan, schroei de bouten rondom mooi dicht en leg ze hierna apart. Voeg de 0,5 liter rode wijn (of het bier) toe aan de inhoud van de pan en breng dit aan de kook. Voeg hier de laurierblaadjes, kruidnagels, de spekreepjes en het wildfond aan toe. Wanneer het lekker suddert, kunnen de bouten terug in de pan, op een laag vuur. Draai de bouten regelmatig en laat ze 2 uur lekker sudderen. Snijd, na ongeveer anderhalf uur sudderen, de groenten en voeg deze toe aan de pan.
Het hazenvlees wordt mooi donkerbruin en valt na 2 uur bijna van het bot af. Serveren met een rode koolsalade en zelfgemaakte aardappelpuree, echt smullen!