Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon is een traditioneel Frans stoofgerecht met rundvlees en rode wijn, bij voorkeur natuurlijk een mooie Franse Bourgogne. Ideaal voor een gezellig etentje, je kan het makkelijk van tevoren bereiden en je hebt er geen omkijken meer naar!

Boeuf Bourguignon

 

Benodigdheden:


750 g. doorregen riblappen in mooie stukken, niet te klein
of 750 g. sucadelappen
150 g. spekblokjes
2 stengels bleekselderij
10 sjalotjes
4 tenen knoflook
250 gram champignons
2 grote winterwortels
250 ml runderbouillon
250 ml volle rode wijn
2 takjes tijm
2 blaadjes gedroogde laurier
klein blikje tomatenpuree
75 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels bloem

 

Verwarm de olie in een grote braad/stoofpan en bak hier de spekjes in uit. Haal ze hierna uit de pan en zet apart. Bak de tomatenpuree even aan in de braadpan en zet het hierna ook even weg. Bestuif de riblappen met de bloem en voeg peper en zout toe. Bak het rundvlees in de boter even goed aan. 

Pers de knoflook en snijd de winterwortels en bleekselderij in blokjes. Voeg dit samen met de tijm, laurierblad, uitgebakken spek, tomatenpuree, rode wijn en runderbouillon bij het vlees. Breng alles tegen de kook aan en laat het 3 uur zachtjes stoven tot het vlees mooi zacht is.

Snipper de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes. Bak de sjalotjes glazig in een koekenpan met olijfolie, voeg de champignons toe en bak ze mee. Voeg de sjalotjes en ui toe aan de bouef en laat het nog 15 minuten garen. Breng je Boeuf eventueel op smaak met extra zout en peper. Maak je diner helemaal af met een romige aardappelpuree! 

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Gerookte spekreepjes
Gerookte spekreepjes
4.33
Bekijk product
Riblappen Blonde d'Aquitaine
Riblappen Blonde d'Aquitaine
11.69
Bekijk product
Sukadelappen Blonde d'Aquitaine
Sukadelappen Blonde d'Aquitaine
6.95
Bekijk product