Blog & Recepten
- Jager&Boer
- 8 apr 2022
-
1705views
Wild zwijn rollade
Wild zwijn rollade
Wild zwijn heeft een uitgesproken wild smaak en is heerlijk om bijvoorbeeld te verwerken in een rollade. Vlees van wild zwijn is magerder dan gewoon varkensvlees, en gekocht bij Jager&Boer ook nog met ECHT wild keurmerk. Dit ...
- Kars Gerritsen
- 22 mrt 2022
-
172views
Rib fingers van Jager&Boer collega Cees
Rib fingers van Jager&Boer collega Cees
Om je vingers bij af te likken, deze rib fingers. Krokant van buiten, zacht en sappig van binnen. Onze collega Cees hebben we na lang zeuren zover gekregen dat hij zijn recept met ons deelde. Bleek het ...
- Kars Gerritsen
- 17 mrt 2022
-
112views
Pannenkoeken met wildstoof
Pannenkoeken met wildstoof
Combineer de zoete smaak van pannenkoek met het magere vlees van wild. Laat je verrassen!
Dit heb je nodig voor 8 pannenkoeken:
250 g bloem
500 ml melk
2 biologische eieren
1 appel
1 tl kaneel
Snufje ...
- Jager&Boer
- 16 mrt 2022
-
24views
Varkenshaas spiesjes met rabarbersalsa
Varkenshaas spiesjes met rabarbersalsa
Varkenshaas, vlees afkomsting van de rug, is het meest malse stukje vlees van het varken. Je maakt er heerlijke saté of spiesjes van, zoals in dit recept met sinaasappel, gember en ketjap. Voeg er de ...
- Jager&Boer
- 16 mrt 2022
-
286views
Lamsrack met chimichurri
Lamsrack met chimichurri
Biologisch lamsvlees is een van de beste producten van de Nederlandse groene weiden. De lammeren genieten dagelijks van een grote variatie aan gras, planten en kruiden. En dat proef je terug in de smaak die heerlijk zacht ...
- Renska Katers
- 4 mrt 2022
-
684views
Hoe maak je zelf de lekkerste hamburger?
Hoe maak je zelf de lekkerste hamburger?
Natuurlijk maak je de lekkerste burgers helemaal zelf. Dat kan met rundergehakt, maar je kunt ook eens kiezen voor gehakt van zwijn. Het gehakt van wild zwijn is mager, fijn gemalen en 100% natuurlijk zonder ...
- Lisa Koers
- 24 feb 2022
-
184views
Wild Wellington met zuurkool
Wild Wellington met zuurkool
Iedereen kent het klassieke gerecht Beef Wellington wel; rundvlees in een bladerdeegjasje. Daarop hebben wij een nieuwe variant gemaakt, eentje die budgetvriendelijk is en extra bijzonder wordt door vlees van wild zwijn ...
- Lisa Koers
- 17 feb 2022
-
215views
Koolhydraatarme ovenschotel met kipdij, witlof en venkel
Koolhydraatarme ovenschotel met kipdij, witlof en venkel
Bij het keto-dieet laat je zoveel mogelijk de koolhydraten achterwege. Dus weg met brood, pasta, aardappelen en rijst. 'Keto' staat voor Ketogeen dieet, een extreme vorm van het ...
- Jager&Boer
- 8 feb 2022
-
2808views
Bone broth zelf maken
Bone broth zelf maken
Voor zelfgemaakte bouillon kun je botten gebruiken van bijv. rund, varken, kalf, lam, kip en wild. Zorg ervoor dat je naast botten waar vlees aan zit (ribben, sucade en bijv. ossestaart) ook botten gebruikt met kraakbeen, zoals ...
- Renska Katers
- 2 feb 2022
-
489views
Gestoofde runderschenkel
Gestoofde runderschenkel
Runderschenkel is een platte schijf afkomstig uit de poot van een rund. De schenkel met bot en merg is ideaal voor in de soep, om bouillon van te trekken of om te verwerken in een stoofgerecht. Met dit recept zet je ...