De perfecte reebiefstuk

De perfecte reebiefstuk

De maand mei is voor de jager de maand waarin het beheer op de reebok, ook wel meibok genoemd, van start gaat. Ree is volgens ons het mooiste en meest malse stukje wild. Lees hier hoe je de perfecte reebiefstuk bakt!

Benodigdheden:

2 mooie reebiefstukjes
olijfolie
roomboter
4 sjalotten
50 ml port
150 ml wildfond
Paar takjes tijm
Sinaasappelsap

 

Laat de biefstukjes in een uur eerst goed op kamertemperatuur komen en dep ze hierna goed droog met keukenpapier. Verhit olijfolie in de pan en schroei het vlees aan beide kanten kort goed dicht. Zet het vuur wat lager, voeg een goeie klont roomboter toe en peper en zout. Bak de biefstuk in 5 minuten medium-rare of iets langer voor rosé. Vergeet in de tussentijd niet het vlees te blijven bewegen en regelmatig te keren. 
Dek hierna het vlees op een houten plank af met aluminiumfolie en laat het rusten.

Reebiefstuk is heerlijk met een jus van port en wildfond. Bak de sjalotten, in vieren gesneden, in het bakvet en voeg meteen fond, tijm, port en een beetje sinaasappelsap toe. Kook in tot de helft. Voor een dikkere jus kun je eventueel een halve plak ontbijtkoek verkruimelen in de jus en roeren tot deze is opgelost. Breng verder op smaak met peper en zout.


Rosé gebakken is reebiefstuk op z'n lekkerst!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Biefstuk Ree
Biefstuk Ree
9.99
Bekijk Product