Rib roast op de BBQ
- Renska Katers
- Winter
- 5 mei 2021
-
168views
Rib roast wordt in de V.S. 'prime rib' genoemd, omdat dit stuk gesneden wordt uit de 'primal', daar waar de mooiste steaks zitten!
Benodigdheden:
Mooie grote rib roast van ongeveer 2 kilo.
Je favoriete rub.
Of maak je eigen kruidenpasta met bijv. olijfolie, pper, zout, tijm, rozemarijn en lekker veel knoflook!
Kernthermometer
Een mooie grote rib roast kun je het best indirect grillen op je BBQ.
Haal dit prachtige stuk rundvlees op tijd uit de koelkast, zodat het eerst mooi op temperatuur kan komen. Smeer het hierna rondom in met de rub of kruidenpasta en laat de smaken even lekker intrekken.
Ondertussen maak je je barbecue klaar voor indirect gebruik, tot een temperatuur van 120°C. Leg de roast, niet direct boven het vuur, op de grill en sluit het deksel. Als je vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 40°C haal je deze van het vuur en leg het even weg onder aluminiumfolie.
Zet nu eerst de schuiven van je BBQ open en stook het vuur op tot 200°C. Hierna grill je de rib roast tot een kerntemperatuur van 50-52°C. Laat het vlees tenslotte minimaal 20 min. rusten onder aluminiumfolie.
Snijd je roast in mooie plakken, serveer direct en aanvallen maar!